Tuoksuva varainhankinta saippualla ilman riskejä. 30-35% tuotto. Luokkaretki, jamboree, yhdistys, urheiluseura. Kotimaista käsityötä ja luonnolliset raaka-aineet puutarhasta.

Ekopaja

Elsan Ekopaja

Elsan Ekopaja on vuonna 2020 perustettu Heinolalainen käsityöyritys. Kasvamme vauhdilla ja meitä on jo neljä yrittäjää. Laajensimme tilojamme pieneksi saippuatehtaaksi keväällä 2022. Nyt meillä on kaikki mahdollisuudet valloittaa varainhankintamaailma ekologisilla ja kotimaisilla palatuotteilla. 

Saippuatehdas Elsan Ekopaja

Tässä esittelemme Elsan Ekopajan saippuatehtaalla työskentelevät yrittäjät. 

Mari Tiira

Toimitusjohtaja

Mari on Elsan Ekopajan perustaja ja taiteellinen johtaja. Mari vastaa saippuan valmistuksesta ja uusien tuotteiden kehittelystä. 

Mari on entiseltä ammatiltaan sairaanhoitaja ja NLP master. Mari rakastaa eläimiä ja kotimaista luontoa. Marin lempipuuhaa on saippuanteon lisäksi kasvimaan hoito ja silkkikanojen kanssa touhuaminen. 

Pekka Santapakka

Logistinen johtaja

Pekka vastaa Elsan Ekopajan hallinnosta, taloudesta ja logistiikasta. Pekan löytää useimmiten Saippuatehtaalta paketoimasta saippuaa ja tilauksia.

Pekan lempipuuhaa on kaikki käsillä tekeminen, Pekka on rakentanut kotitalon pihaan silkkikanojen kanalan omin käsin. Pekka samoilee mielellään koirien kanssa metsissä ja katsoo luontodokumentteja televisiosta. 

TiinaMurro

Tiina Murro

Myyntijohtaja

Tiina Murro on Suomen paras myyjä. Tiina ja Marin tiet kohtasivat jo 13 vuotta sitten lastenvaatemyynnin parissa. 

Tiina näki Marin kiireen ja päätti hypätä Elsan Ekopajan porukkaan yhdeksi yrittäjäksi. Tiina huolehtii että varainhankintaryhmillä on kaikki tarpeellinen materiaali ja tieto tuotteista. Tiinan tapaat Saippuatehtaanmyymälällä sekä messuilla ja markkinoilla. 

Tiina harrastaa paljon liikuntaa ja viettää aikaa lastensa kanssa. Tiina on visualisti ja rakastaa kauniita asioita. 

Jenni Äijälä

Saippuakeittiöpäällikkö

Jenni hyppäsi Elsan Ekopajan yrittäjäporukkaan keväällä 2022 suoraan hoitovapaalta. Jennin ammattitausta on myös terveydenhuollosta ja Mari onkin aikanaan opastanut Jenniä sairaanhoitajaopinnoissa. 

Jenni rakastaa käsillä tekemistä ja luovuutta. Löydät Jennin usein Saippuatehtaalta saippuakeittiön puolelta.

Jenni viettää vapaa-aikansa pienen perheensä kanssa. Juho-pojasta on muodostunut Saippuatehtaan pikku maskotti ja ilopilleri. 

 

Meillä on ylevä tavoite

Tuomme varainkeruuympäristöön jotain siistiä ja uutta.

Elsan Ekopajan yrittäjillä on yhteensä 10 lasta. Melkein kaikkien kanssa olemme saaneet kerätä varoja harrastuksiin ja koulun luokkaretkiin. Joskus olemme saaneet lapsen itsekkin osallistumaan, mutta iso työ on aina jäänyt meille vanhemmille. Olemme unelmoineet sellaisesta siististä tuotteesta joka lapsenkin olisi kiva myydä, ja joka toisi iloa myös lapsen lähipiiriin. Uskomme vihdoinkin kehittäneemme sen iloisen, mukavan ja helpon tuotteen lapselle myytäväksi. Kukapa nyt ei saippuaa tarvitse?

Elsan Ekopaja saippuat

Mistä Elsan Ekopaja sai alkunsa

Marilla ja Pekalla on viisi ihanaa lasta ja  kaksi ihanaa tytärtä: Anna ja Elsa. Anna on 13 vuotias ja Elsa on ikuisesti 4 kuukautta pieni. Elsa syntyi vaikeasti sydänvikaisena, ja maailman parhaasta hoidosta huolimatta hän siirtyi perhosten valtakuntaan. Molemmat tyttäremme sekä 3 poikalastamme ovat toimineet inspiraationa Ekopajallemme. 

Tarve saippuoiden tekemiseen syntyi Anna-tyttäremme herkästä ihosta. Hänen ihonsa ei ole koskaan sietänyt teollisia pyykkiaineita ja päätimme kehittää sellaisen itse. Onnistuimme yli odotusten siivoussaippuan kanssa. Yksi keksintö johti toiseen ja pian teimme jo palasaippuaa ja shampoota. Olikin Annan idea alkaa myymään luomuksiamme.

 

Unelmamme

Päätimme hyvin aikaisin kehitysvaiheessa suunnata tuotesarjamme lapsia ja koko perhettä ajatellen. Idea varainkeruualustasta syntyi heti, ja tiesimme miksi tuotteita kehitämme. Lapsiperheiden hyvinvointi on tärkein tavoite. Loimme tuotteet hauskoiksi ja iloisiksi, jotta ne olisivat houkuttelevia myös lapsille. Lasten on helppo ihastua tuotteisiin ja myös myydä niitä eteenpäin. Näin he saavat kokemuksen onnistumisesta ja toimijuuden tunteen. He ovat yhdessä onnistuneet saavuttamaan tavoitteensa.

Kun Maailma muuttui Koronan myötä, monet meistä tarvitsivat kipeästi apua. Korona iski meidänkin perheeseemme rajusti vieden toiselta työn ja toimeentulon. Olimme lisäksi toipumassa Elsa-tyttäremme menetyksestä. Emme unohda koskaan sitä avosydämistä apua jota saimme niin monelta suunnalta ruokana, tarvikkeina ja myös rahan muodossa. Saimme myös taloudellista tukea tyttäremme Annan voimisteluharrastukseen, joka tuli todella tärkeään rooliin juuri vaikeina aikoina. Olemme niin kiitollisia että nyt kun meillä on taas siihen mahdollisuus, haluamme antaa takaisin. Elsan Ekopaja haluaa parantaa lasten asemaa ja tahdä varainhankinnasta iloista ja mukavaa.

Liity postituslistalle

Liity Elsan Ekopajan faneihin ja saa aina uusinta tietoa varainkeruusta ja tuotteistamme. Liity kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi tähän: