Tuoksuva varainhankinta saippualla ilman riskejä. 30-35% tuotto. Luokkaretki, jamboree, yhdistys, urheiluseura. Kotimaista käsityötä ja luonnolliset raaka-aineet puutarhasta.

Myynnin tukea

-Luonnon varoja-

Kuinka onnistutte?

Tahtomme on että onnistutte myynnissä ja pääsette tavoitteeseenne. Elsan Ekopajan käsitehdyt saippuat ovat haluttuja käyttötuotteita ja sen vuoksi helppoja myydä. Siksi teidän kannattaakin jakaa kuvastoja ja tilauslistoja mahdollisimman moneen paikkaan.

Tilatkaa ilmainen materiaali

Materiaali tilataan tästä:

Jakakaa esitteitä

n. 2-3 esitettä/kerääjä. Esitteen mukana tulee helpot keräyslistat.

Tavatkaa ihmisiä

Naapurit, sukulaiset ja työpaikan kahvipöydät.

Kootkaa tilaus

Järjestäjä saa valmiin exel-taulukon laskemista helpoittamaan. Lähettäkää tilaus meille sähköpostilla

Jakakaa saippuat

Järjestäjältä saatte keräämänne tuotteet jotka sitten jaatte. Samalla otatte vastaan rahat tuotteista.

Pitäkää tuotto

Maksatte meille laskun ja loput saatte käyttää tavoitteiden saavuttamiseen!

Elsan Ekopajan siistit ja helpot varainhankintamateriaalit

Elsan Ekopajan valikoima
Urheiluseura joukkuevoimistelu varainhankinta varainkeruu Elsan Ekopaja Anna tytär

1.Asettakaa unelma

Kun tiedätte yhdessä mitä lähdette tavoittelemaan, on unelma paljon helpompaa saavuttaa. Yhteinen tavoite voi olla yhdessä hankitut kilpailuasut, retki huvipuistoon tai rohkeasti ulkomaille. Miettikää tarkkaan kuinka paljon rahaa tarvitsette ja kuinka monta kerääjää saatte. Muistakaa että varainhankinta on verotonta vain silloin kun sen tuotto jaetaan jokaisen kerääjän kesken tasan. Esimerkiksi kuvan kilpa-asut hankittiin osittain Elsan Ekopajan varainhankinnalla ja osittain omalla rahoituksella. Jos teillä on suuri tavoite, kuten ulkomaan matka, kannattaa varainhankintakertoja olla useampia vuoden sisällä. Tällöin varmistetaan isompi summa. Miettikää myös valmiiksi keräysajankohta ja aikajakso jonka haette keräyksiä. On parempi pitäytyä lyhyemmässä ajanjaksossa, maksimissaan 2 viikkoa, sillä yleensä tilaukset haetaan kuitenkin vasta viimeisinä päivinä. Pidempi keräysaika ei välttämättä tarkoita suurempaa keräysmäärää.

2.Valitkaa järjestäjä

Kun aloitatte varainhankinnan, on hyvä valita joukosta yksi täysi-ikäinen järjestäjä. Hän toimii yhteyshenkilönä ja ottaa keräyslistat vastaan. Järjestäjä kokoaa keräyslistat excel-taulukolle jonka saatte asiakaspalvelustamme. Taulukko laskee valmiiksi tuotteiden määrän ja kerätyn summan.  Tämä henkilö myös huolehtii rahaliikenteestä laskun maksun osalta. Järjestäjä saa pitää materiaalipaketin mukana tulleen Nallen hunajasaippuan itsellään.

3.Tilatkaa ilmainen materiaalipaketti

Lähetämme yhdyshenkilölle ilmaisen materiaalipaketin. Paketista löytyy värikkäät ja myyvät kuvastot, kerääjien listat sekä koontilista paperisena. Sähköpostiin lähetämme myös excel-muotoisen koontilomakkeen yhdyshenkilölle. Materiaalia kannattaa tilata niin että jokaiselle kerääjälle annetaan 2-3 kuvastoa ja listaa. Näin myös perheen vanhemmat voivat halutessaan viedä vaikka työpaikkansa kahvihuoneeseen tilauslistoja ja näin kasvattaa yhteistä pottia.
Materiaalipakettiin laitamme yhdyshenkilölle myös testisaippuat mukaan.

4.Sitten kerääjät töihin

Kuvastojen kanssa on helppo lähteä liikkeelle naapurustoon ja tuttujen luo. Kertokaa mihin tarkoitukseen olette keräämässä varoja. Vierailkaa sukulaisilla, ystävillä ja tuttavilla. Kun kerrotte että myymänne saippuat ovat suomalaista käsityötä, ne tekevät aivan varmasti kauppansa. Kuvittele jos kaikki tuntemasi ihmiset ostaisivat 3-5 palaa saippuaa? Pääsette isoonkin tavoitteeseen helposti kun lähdette vaan liikkeelle. Yksi tapa kerätä tilauksia on myös vanhempien työpaikat. Yksi kuvasto ja tilauslista taukohuoneen pöydälle ja tilauksia satelee varmasti.

5.Jaa tämä sivusto

Jos ystäväsi asuvat kauempana tai muuten haluat pitää turvavälejä, jaa heille tämän sivuston tuotesivu, ja pyydä heiltä tilaus vaikka whatsApp-viestillä. Suora linkki tuotesivulle on tässä: https://elsanekopaja.fi/varainkeruutuotteet/

6.Kootkaa tilaukset yhteen

Toimittakaa kaikki keräyslistat yhdyshenkilölle. Hän kokoaa tilaukset yhteen kätevälle excel-taulukolle josta selviää samalla myös keräämänne summa. Kun tilaus on toimitettu sähköpostilla Elsan Ekopajalla, pistämme me vuorostamme hihat heilumaan vauhdikkaasti.

7.Joskus käy niin onnekkaasti että kaikki tilaamanne saippuat löytyvät varastosta.

Jos näin on, lähetämme tilauksen jo heti seuravana arkipäivänä. Jos meille on sadellut hurja määrä tilauksia yhtä aikaa, saattaa olla että kaikkia saippuoita ei löydy valmiina. Tällöin aloitamme varaston täydennyksen. Seuraavassa selitämme lyhyesti kuinka palasaippuat valmistuvat Heinolassa Elsan Ekopajalla. Saippuoiden kovettuminen eli veden haihduttaminen on 2-4 viikkoa kestävä prosessi jota ei pystytä mitenkään nopeuttamaan. Tämä hetki vaatii kärsivällisyyttä, joten varautukaa siihen että saippuoiden tulemisessa voi kestää. Ilmoitamme kyllä tilaajille mikäli juuri teidän tilauksenne odottaa saippuoiden valmistumista. 

Toimittakaa tilaukset

Tilauksenne on saapunut ja nyt on aika toimittaa saippuat tilajille. Nyt voitte samalla kerätä rahat tilauksista.

Toteuttakaa unelmanne!

Saatte pitää itsellänne aina 30% keräämistänne rahoista! Jos keräämänne tuotteiden yhteissumma ylittää 2000€, saatte jopa 35%! Nyt on aika toteuttaa unelmat! Voimistelujoukkue Luna Heinolan voimisteluseurasta sai hankittua itselleen todella voitokkaat kilpa-asut. Näillä asuilla ja väline-ohjelmalla voitettiin syksyllä 2021 kolme kultamitalia ja yksi hopea.
Parasta kaikessa on kuitenkin se, että koko prosessi tapahtui täysin luonnon varoja riistämättä ja zero-waste periaattella. Jokaiselle osapuolelle jäi lämmin ja hyvä mieli. Kannattaa aina tavoitella tähtiä, silloin voi päätyä vaikka kuuhun.

lasten tulevaisuus

Jokainen voi saavuttaa unelmansa!

Me Elsan Ekopajalla uskomme lapsiin! Heissä on suurenmoinen voima unelmoida ja myös muuttaa maailmaa. Lapsissa esiintyvä ilmastoahdistus on aivan todellinen asia, he haluavat elää tällä kauniilla maapallolla ja huolehtia siitä. 

Olemme valmistaneet kaikki tuotteemme juuri lapsiemme tulevaisuutta ajatellen. Käytämme mahdollisimman paljon paikallisia ja itse kasvatettuja raaka-aineita. Kierrätämme kaikki jätteemme ja tilaamme ainekset suurissa erissä mahdollisimman läheltä. 

Palasaippuan ja palatuotteiden käyttö on todellinen ekoteko! Uskokaamme lapsiimme ja heidän tulevaisuuteensa. Annetaan heidän viedä ekologisuuden sanomaa eteenpäin. 

Liity postituslistalle

Liity Elsan Ekopajan faneihin ja saa aina uusinta tietoa varainkeruusta ja tuotteistamme. Liity kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi tähän: