Raaka-aineet

Toimimme ekologisuuden ja lähituotannon periaatteilla. Saippuamme raaka-aineet ovat luonnollisia ja luonnosta peräisin. Meillä on hieno yhteistyö jo monen suomalaisen yrityksen kanssa. Porttikustan luomutila Pertunmaalla tuottaa meille luomulaatuista vuohenmaitoa, rypsiöljyä ja lampaanvillaa. Suomen kasviöljyt Oy toimittaa meille suoraan tilalta ihanaa camelina-öljyä. Lentiiran terva Kainuussa tuottaa meille perinteistä ja puhdasta hautatervaa. Elsan Ekopajalla on myös omaa raaka-ainetuotantoa. Kasvatamme kasvosaippuaan käytettävät porkkanat itse. Kehäkukkaa keräämme kasvimaalta kesän mittaan, kuivatamme sen saunan lämmössä ja käytämme sitä kehäkukkasaippuaan. Paras ja ihanin raaka-aine tulee takapihaltamme. Siellä asuu suloisia silkkikanoja ja heidän muniensa keltuaisesta  syntyy super-ravitseva shampoo-pala. 

Saippuaan käytetään toki myös sellaisia raaka-aineita joita ei Suomessa kasva. Kookosöljy, kaakaovoi, sheavoi ja risiiniöljy ovat tällaisia. Niitä saamme onneksi tilattua Euroopasta suurissa erissä joten kuljetus ja pakkaus eivät tuota suuria ympäristöhaittoja.

Käyttämämme ravinto-öljyt:

Kookosöljy

Kookosöljy on erinomainen ihon ja hiusten kosteuttaja. Kookosöljyn omaisuutena kannattaa mainita myös sen kyky poistaa kuolleita ihosoluja ja likaa iholta. Se myös napakoittaa ihoa ja sen sisältämät antioksidantit saavat vanhankin näyttämään nuoremmalta. Kookosöljy on mieto öljy ja soveltuu myös herkälle iholle. Käytämme kookosöljyä kaikissa palasaippuoissamme sekä ihovoidepalassa

Oliiviöljy

Oliiviöljyä on käytetty saippuan teossa tuhansia vuosia. Se on edelleenkin suosituin saippuaöljy, sen avulla saamme kosteuttavan ja kermaisen vaahdon saippuaan. Oliiviöljy sisältää runsaasti antioksidantteja ja e-vitamiinia. Se ravitsee, puhdistaa, kosteuttaa ja suojaa ihoa ympäristön vapailta radikaaleilta.

Kaakaovoi

Kaakovoi on kasvirasva, jolla on kermainen ja suklainen tuoksu. Se on huoneenlämmössä kova rasva ja käytämme sitä saippuresepteissämme lisäämään saippuaan kovuutta.

sheavoi

Luonnollinen sheavoi eli karitepuun voi on suosituimpia kosmetiikan raaka-aineita. Sheavoi on täynnä luonnollisia vitamiineja (A, E, F) sekä antioksidantteja. Käytämme valkaisematonta sheavoita kasvosaippuassamme lisäämään kasvoihin pehmeyttä.

Jojobaöljy

Jojobaöljyllä on tutkittuja vaikutuksia ihon ja hiusten hoidossa. Jojobaöljy sisältää runsaasti C,B,E- vitamiineja sekä kuparia ja sinkkiä. Se kosteuttaa ja ravitsee ihoa. Hiuksiin se lisää vahvuutta ja ravinteita. Käytämme Jojobaöljyä hoitoainepalassa ja vartalovoidepalassa.

Risiiniöljy

Käytämme pienen määrän risiiniöljyä saippuoissamme sen upean vaahtoavuuden vuoksi. Risiiniöljyllä on myös tulehdusta vähentäviä ja ihoa kosteuttavia ominaisuuksia. Risiiniöljyä löytyy myös shampoopaloistamme, sen hiuksia ja hiuspohjaa kosteuttavien ominaisuuksien vuoksi.

Kotimainen rypsiöljy

Käytämme saippuoissamme kotimaista Porttikustan luomutilan rypsiöljyä, joka on otettu talteen lampaiden ja vuohien rehuntekoprosessissa. Kotimainen rypsiöljy sisältää omega-rasvahappoja. Se kosteuttaa, ravitsee ja pehmentää kuivaa ihoa. Rypsiöljy on erinomainen lisä saippuaöljyihin.

Kotimainen kylmäpuristettu Camelinaöljy

Kotimainen camelinaöljymme tulee suoraan tuottajalta. Camelinaöljy on täynnä ravitsevaa Omega-3 rasvahappoa ja se sisältää runsaasti luonnon e-vitamiinia, jonka vuoksi se on todellinen terveysöljy. Camelinaöljyn rasvahapot pitävät ihon kosteana ja vähentävät tulehdusta. Palashampoossamme camelinaöljy hoitaa ja ravitsee kuivaa ja hilseilevää hiuspohjaa.

Salpausselän pohjavesi

Suomalainen vesi on maailmankuulua. Olemme ylpeitä kertoessamme että saippuamme valmistusprosessiin käytettävä vesi on puhtainta mahdollista Salpausselän pohjavettä. Vesi on meille suomalaisille ainutlaatuinen ja upea luonnonvara. Nauttikaamme siitä.

Muut raaka-aineet

Porkkana

Lisäämme kasvosaippuaamme Elsan Ekopajan kasvimaalla kasvanutta porkkanaa. Porkkana sisältää runsaasti beeta-karoteenia, antioksidantteja ja c-vitamiinia. Porkkanasaippua kirkastaa ihon sävyä.

Kotimainen kaura

Lisäämme jauhettua kaurahiutaletta kasvosaippuaamme. Kaura tekee saippuasta mukavan vaahtoavaa ja kuorivaa. Kaura on iholle hyödyllistä niin ulkoisesti kuin sisäisestikin. Kaura sisältää runsaasti rasvaa sekä beetaglukaania joka mm. suojaa ihoa, lukitsee ihoon kosteutta, toimii prebioottina, torjuu bakteereja sekä tunkeutuu syviin ihokerroksiin torjuen ihon juonteita.

Kehäkukka

Kehäkukkaa on käytetty lääkinnällisesti jo 1100-luvulta asti. Sillä on todellisia ihoa helliviä ominaisuuksia. Kasvatamme kehäkukkaa itse Ekopajan kasvimaalla ja keräämme kukat tuoreeltaan, kuivatamme ne saunan lämmössä ja säilömme kukan terälehdet saippuaamme varten. Kehäkukkaa löydät Keijukaisen kehäkukkasaippuastamme, joka sopii vauvasta vaariin erittäin hoitavana ja luonnollisena saippuana.

Luomu vuohenmaito

Vuohenmaidolla on pitkät perinteet saippuan valmistuksessa, eikä syyttä. Vuohenmaitosaippuamme ovat todellista luxusta iholle, hellivän vaahdon ja hoitavuutensa ansiosta. Saippuamme vuohenmaito tulee suoraan Pertunmaalaiselta Porttikustan luomutilalta.

Kookosmaito

Kookosmaito tekee saippuan koostumuksesta ihanan kermaista ja hoitavaa. Kookosmaidosta jää saippuuan reilusti rasvaa, joka kosteuttaa ja hoitaa ihoa.

Luomu olut

Toiset pitävät oluen mausta, mutta me pidämme siitä miten ihanasti olut saa hiukset kiiltämään. Shampoopalamme sisältävät kotimaista luomuolutta. Olut parantaa pesutulosta, lisäten hiuksiin kiiltoa ja kammattavuutta.

Merisuola

Käytämme kaikissa saippuoissamme pienen määrän merisuolaa palasaippuan paremman koostumuksen vuoksi. Suolasaippuat Avanto ja Kumpeli sisältävät reilusti enemmän merisuolaa. Suolasaippuoilla on mainioita ominaisuuksia ihonhoidossa. Suola desinfioi, hoitaa ja vetää kosteutta ihoon sen syvemmistä kerroksista. Puhdas merisuola sisältää mineraaleja ja hivenaineita. Ne hoitavat ja virkistävät ihoa. Ihosta tulee pehmeä ja kimmoisa.

Männyn hautaterva

Männäntervaa on käytetty kansanlääkinnässä jo yli 2000 vuotta. Sillä on ihoa uudistavia ominaisuuksia, ihon tulehdusta liennyttäviä ominaisuuksia ja terva torjuu luonnostaan bakteereja ja sieniä. Siksi se on erinomainen ja luonnollinen tuote erilaisiin ihon ärsytyksiin ja kuivuuteen. Pehtoorin tervasaippuamme sisältää Lentiiran hautatervaa Kainuusta.

Silkkikananmuna

Ekopajan kodin takapihalla asustaa lauma silkkikanoja. Silkkikanan munankeltuainen tekee ihmeitä hiuksille! Se sisältää runsaasti keratiinia, joka vahvistaa ja kuohkeuttaa hiuksia luonnollisesti. Silkkikanat eivät ole innokkaita munimaan joten jokainen pieni muna on kullanarvoinen. Silkkitipun palashampoossa on reilusti keltuaista ja se saa hiukset ihanan runsaiksi.

Perunajauho

Osa saippuoistamme sisätää kotimaista perunajauhoa. Perunan tärkkelys tekee vaahdosta kermaisempaa.

Värit

Käytämme saippuassoissamme vain luonnon väriaineita. Kurkuma, värjätty kaoliinisavi, aktiivihiili ja kosmetiikassa hyväksytyt mineraalivärit tuovat väriä saippuoihimme. Luonnollista väriä tuovat myös porkkana ja kehäkukka. Toivomme että iloiset värit tuovat iloa myös pesuhetkiinne.

Tuoksut

Tuuoksuilla on todella suuri merkitys saippuassa. Halusimme saippuoiden tuoksuvan miellyttävälle ja tutulle. Olemme valinneet niin eteerisiä öljyjä kuin allergeenittomia tuoksuöljyjä mahdollisuuksien rajoissa. Sarjastamme löytyy toki tuoksuttomiakin vaihtoehtoja.

Aloita heti ja

Tilaa ilmainen materiaali

täydellinen joululahjaidea

Varaa paikka heti

Elsan Ekopajan tuoksuvat palasaippuat ovat täydellinen joululahjaidea. Nyt syksyllä keräyksenne saa uutta pontta kun myytte valmiita joululahjaratkaisuja ystäville ja sukulaisille. Keräys kannattaa aloittaa nyt niin varmistatte voitokkaan varainhankinnan!

Elsan Ekopaja

Vuohkalliontie 9, 18200 Heinola

Asiakaspalvelu

Ma-pe 10-16

Yhteys

Puh. 050 336 1993
s-posti: varainhankinta@elsanekopaja.fi

Tilaa ilmainen aloituspakkaus

Voitokas varainhankinta

Elsan Ekopajan tuotteilla varainhankinta on helppoa ja tuottoisaa!

Jokaisesta tuotteesta ansionne on suuri, jopa 5,25€.

Ansaitsette aina vähintään 30% myynnistä ja kun keräyssumma ylittää 2000€, on ansionne jopa 35% eli 700€!

Elsan Ekopajan saippuoista innostutaan, se on uutta, ekologista ja ihoa hellivää! 

Ei enää motivointiongelmaa, ei enää ilmastoahdistusta, ei enää niitä samoja vanhoja keksejä ja vessapaperia!

Aloittakaa varainhankinta Elsan Ekopajan kanssa heti!

Ollaan kuulolla, terveisin,

Elsan Ekopaja: Mari, Jenni ja Tiina.